עוד על הבלוג

הבלוג מיגרנה 101 נוצר עבור כל מי שסובלים מהתקפי מיגרנה ומכאבי ראש אחרים, או קרובים לאנשים שסובלים מהבעיה.

מטרת הבלוג היא לסייע בהתמודדות היומיומית ובמציאת פתרונות חדשים שיעזרו לחיות עם המיגרנה טוב יותר. בשונה ממקורות אחרים בנושא, תכני הבלוג אינם נכתבים על-ידי רופא (ולכן לא מהווים ייעוץ רפואי ולא מחליפים התייעצות עם רופא), אלא בעיקר מנקודת המבט של המטופל.

נדבר כאן על דרכי מניעה, טיפולים שונים, תרופות ישנות וחדשות. נציע עצות פרקטיות, טיפים והרבה רעיונות שיעזרו לכם, וכמובן – נשמח לשמוע על רעיונות וממצאים שלכם שיכולים לעזור לנו ולשאר הגולשים.

בלוג המיגרנה אינו מקור מקצועי של רופאים מומחים, ואין לו יומרות להציע אלטרנטיבה לטיפול על-ידי נוירולוגים ורופאים אחרים. עם זאת, אנו מאמינים שבעידן המידע אנשים שסובלים ממחלות כרוניות יכולים לסייע להצלחת הטיפול בכך שיבינו טוב יותר את הבעיה ואת אפשרויות הטיפול, כמו גם את יחסי הגומלין עם סגנון החיים שלהם. כמו כן, אנחנו פתוחים לרעיונות מתחום הרפואה המשלימה, כמובן עם עדיפות לכאלה שיעילותם מעוגנת במחקר מדעי. 

האנשים שמאחורי הבלוג

שוקי גלילי, עורך האתר. בלוגר. יליד 1971, גר בתל-אביב, עוסק בשיווק באינטרנט. בעל תארים במדעי המחשב ומדעי המדינה. סובל ממיגרנה מצויה, Cluster Headache ולפחות שני סוגים מאובחנים נוספים של כאבי ראש קשים, כבר קרוב ל-30 שנה. פעם בכמה שנים חושב ש"ניצח" את הבעיה, עד שהמציאות טופחת על (הצד הימני של) פניו.

טל גלילי, טכנולוגיה ועיבודים סטטיסטיים. גיק. יליד 1981, גר בתל-אביב. ד"ר לסטטיסטיקה ו-Data Scientist בחברה בינלאומית ידועה. סובל מכאבי ראש בעיקר כשמסתובב בשמש בלי כובע. 

9 תגובות בנושא “עוד על הבלוג”

  1. מיגרנה+עבודה

    אני במקצועי מורה למחול ותנועה וכרגע קבלתי 2 עבודות: עבודה בסטודיו למחול ובסטודיו לנשים. לפניי כל שיעורי אני מפחדת שתהיה לי מיגרנה. המיגרנה שלי מתחילה בטישטושי ראייה ואני לצערי מתורגלת "בתפיסה וגילוי" מהיר ביותר של המיגרנה.. השאלה שלי היא כזו- מה עושים אם המיגרה תופסת אותי באמצע שיעור? הרי אי אפשר לעזוב קבוצה של נשים באמצע שיעור ובטח לא קבוצה של ילדות.. בנוסף, אני בכל התקף מיגרנה אני חייבת לשכב ולהיות בחדר חשוך ולהגיע הבייתה ולהירגע….ואך מסבירים למנהל שלך על הבעיה ועל ההשלכות שלה.. בתקווה שמשהו קצת יבין. בנוסף, ניסיתי הרבה תרופות ודיקור סיני, ועדיין לא ניסית את כל העניין של תזונה-אולי יש מאכלים שלא טובים לי וכדאי לי לנסות מומחה שמביןמ בעניין?? תודה מילי.

  2. שלום רב,
    אני סטודנטית לתואר שלישי בפקולטה לרפואה בטכניון. בימים אלה אני עורכת מחקר קליני בהנחיתו של פרופ' דוד ירניצקי – מנהל מחלקת נוירולוגיה, בית החולים רמב"ם, חיפה,
    אנו מחפשים מתנדבים או מתנדבות שסובלים ממיגרנה ומעוניינים להשתתף במחקר שלנו. המשתתפים במחקר יתוגמלו כספית.
    מטרת המחקר שלנו ללמוד על מנגנונים פיזיולוגיים המעורבים בהתפתחות המיגרנה.

    אודה לכם מאד באם תוכלו לפרסם את ההודעה שלי אצלכם באתר.

    לפרטים נוספים נא לפנות לטלפון 052-3985162, רינה

    בברכה,

    רינה לב

  3. המיגרנה אצלי מגיל 21.ב-90 אחוז בעת חילופי מזג אויר בעיקר גשם.אבל גם לפני שרב. לעתים ממש כשמטפטף. השנה הההתקפים חמורים ונמשכים כבר מראשית אוקטובר. נראה לי באמת שהשנה בתקופה זו, ישנם שינויים רבים במזג האויר משרב לגשם. וחו"ח.
    יש לי שמן אתרי באמפולה שאני משתמש למריחה על הרקה השמאלית-[רק שם הכאב] וכן אופטלגין ונר וולטרן. לאחר שעה של ריצה או התעמלות נמרצת הכאבים נחלשים. כמעט תמיד ההתקף מתחיל בלילה או לפני חצות. ונמשך לפעמים גם בשעות הבוקר.

  4. שלום רב,
    אני בת 24.
    מאז גיל ההתבגרות אני סובלת מכאבי ראש שאובחנו ע"י נאורולג כמיגרנות.
    כבר שבועיים אני סובלת מכאב ראש מטריד אותי. הכאב הוא או בצדדים (רקות) או במצח או בצד שמאל מאחורי העין. בנוסף לכאב אני חשה עייפות. ומה שמטריד אותי בעיקר היא העובדה שאני מרגישה ב5 ימים האחרונים חוסר מיקוד בראיה.
    הייתי אצל רופאה והיא אמרה שזה אולי מחרדה ונתנה לי טיפול הרגעה. אתמול לקחתי כדור הרגעה ובאמת חשתי הקלה.
    השאלה שלי היא האם הכאב שתיארתי בנוסף הבעיה בעיניים נראה חריג או שאופייני לכאב ראש במצבי חרדה?
    אני נורא מוטרדת ומתוסכלת אשמח לעזרתכם,
    תודה רבה.

  5. היי מיטל, וסליחה על התשובה המאוחרת.
    אני לא רופא ולא יכול לאבחן אותך מרחוק, אבל יכול להציע לך כמה הצעות:
    א. רופאי משפחה ואפילו נוירולוגים – כל רופא שאיננו מומחה ספציפית לכאבי ראש – לא ידעו לאבחן אותך ולא לטפל בך. חפשי רופא שמתמחה בכאבי ראש ו/או בכאב. יש מחלקה רלוונטית בכל בית חולים ואפשר לקבל טופס 17 מקופת החולים שלך וללכת לראות מומחה.
    ב. הכאב מאחורי העין, באופן ספציפי, עשוי לרמז שלא מדובר במיגרנה או לא רק במיגרנה. לעיתים קרובות אנשים שסובלים ממיגרנות סובלים מסוג נוסף של כאבי ראש. כאבים מאחורי העין, בעיקר אם מתלווים אליהם סימנים של מערכת העצבים האוטונומית (נזילה או סתימה של נחיר ו/או הזעה או דמעות בצד הכאב בלבד) עשויים להעיד על כאב ראש מקבצי (Cluster headache).
    ג. זה שכדור הרגעה עזר לך לא אומר יותר מדי, ובטח לא אומר שהסיבה לכאב היא חרדה. סטרס הוא טריגר משמעותי ברוב הסוגים של כאבי הראש, לכן תמיד אפשר לתת כדורי הרגעה ותהיה לזה השפעה כלשהי – אבל סביר להניח שזה מחמיר את הסימפטומים של העייפות וחוסר המיקוד בראייה. יש טיפולים יעילים יותר.
    ד. לא משנה מה הסוג המדויק של כאב הראש – בבלוג הזה יש הרבה טיפים שיכולים לעזור לך, וכדאי להתחיל לקרוא וליישם. בשלב ראשון, נסי לראות איך משפיעה עלייך שתיית כוס של קפה חזק. קפאין יעיל כ-vasoconstrictor, כלומר כמכווץ של כלי דם (שהתרחבותם היא המקור לכאב). ישנם טיפולים תרופתיים שישיגו תוצאות ממושכות ואולי יעילות יותר.
    ה. במקרה שלך, מכיוון שאת חשה חולשה ועייפות, הייתי שואל את הרופא על האפשרות של טיפול בריטלין שהוא vasoconstrictor וסטימולנט. כלומר, הוא עשוי לצמצם את כאבי הראש שלך וגם להמריץ אותך קצת. אם את חושבת שבאמת יש לך בעיה של חרדה, שלא התחילה בשבועיים האחרונים, אז יש אנשים שמגיבים טוב לטיפול ב-SSRI/SNRI (ציפרלקס, לוסטרל, סימבלטה וכו'). על זה אפשר וכדאי להתייעץ עם פסיכיאטר, שגם יוכל לומר אם את מועמדת טובה לשימוש בריטלין.
    ו. העייפות, וגם הכאב מאחורי העין, עשויים להיות קשורים להפרעת שינה. בקשי הפניה למרפאת שינה כדי לבדוק את העניין. אם אכן זה קשור לשינה אז יש סיכוי טוב שמלטונין יעזור לך, לא רק לשיפור השינה אלא לצמצום כאבי הראש.
    ז. אבל לפני כל זה, תבדקי: האם את שותה מספיק? האם את אוכלת וישנה בצורה מסודרת? האם את מקפידה על הפסקות בזמן העבודה ומזיזה קצת את הגוף? שינויים בסגנון החיים לעיתים קרובות משפיעים על כאבי הראש לא פחות מטיפולים ותרופות.
    בהצלחה!

  6. שוקי שלום ובקר טוב.
    אני בת 56 וסובלת ממיגרנה כ10 שנים. איפיוניה : עין דומעת ,לסת תפוסה, אף נוזל וחצי ראש צואר וכתף כואבים שמתחשק לתלוש אותם מהגוף. בד"כ הכאב בצד ימין וכשהמיגרנה פורצת בצד שמאל היא מלווה בהקאות וקשה יותר. התכיפות עד לאחרונה הייתה שלוש פעמים בשבוע. כפי הנראה מהתרחבות כלי דם כי האימיטרקס ותחליפיו בתחילת ההתקף מאד עזרו. הייתי כבר מיואשת מהמצב ואז חשבתי שאולי ההתרחבות הזו של כלי הדם בראש היא תולדה של אלרגיה למשהו שאני אוכלת. לפני 5 שבועות החלטתי להפוך לטבעונית. לא מסיבות אידיאולוגיות אלא מרצון להפחית את כמות האלרגנים האפשריים. הפסקתי לחלוטין לאכול בשר דגים עוף ביצים ומוצרי חלב. התחלתי לאכול ירקות בעיקר פלפלים בכל הצבעים, עגבניות, מלפפונים, תרד, שום בצל.. עדשים , שעועית,גרגירי חומוס …חיטה גריסים. קוואקר גרנולה. פירות הדר, ופה ושם גם טופו וסאיטן. לאחר שבועיים ירדה עוצמת ההתקפים והמרחק בין התקף להתקף גדל ל3-4 ימים. לאחר שלושה וחצי שבועות כמות ההתקפים ירדה לפעם בשבוע וחצי כדור מעביר אותה בקלות. אני אופטימית ומתעוררת כל בקר עם חיוך במקום עם מיגרנה. מקוה שההתנסות שלי אולי תעזור גם לאחרים.

  7. כסובלת ממיגרנות כארבעה עשורים אני חייבת לשתף ששינוי בהרגלי תזונה בחמש השנים האחרונות, לפי המלצתו של נוירולוג צעיר שינו את חיי לבלי הכר.
    הוא ערך מחקר על הרגלי תזונה בקרב מליוני אנשים שסובלים ממיגרנות. המסקנה שלו היתה שצריכה של מזונות מסוימים היוו טריגר למיגרנות. אני, סקפטית מטבעי, החלטתי לנסות להמנע לחלוטין ממזונות ותוספי מזון מסויימים וכאבי הראש נעלמו כמעט (98%) לחלוטין.
    אינני יודעת אם זה יעבוד על אנשים אחרים, אך לדעתי זה שווה לנסות.
    השינוי אצלי היה מידי. הכאבים שהיו מנת חלקי כשלוש או ארבע פעמים בשבוע, נעלמו כבר בשבוע השני.
    שמו של הרופא שהוא נוירולוג מבית החולים הופקינס בבלטימור, שבמדינת מרילנד בארה״ב,
    הוא דיויד בקהולץ David Buckholtz ואפשר למצוא מידע עליו גם באינטרנט.
    הספר שהוא פרסם מסביר איך ולמה זה יכול לעבוד. חלק מהמזונות האסורים הם יוגורט, רוטב סויה, כל משפחת החמוצים למיניהם, חומץ, ועוד רשימה ארוכה מאוד. גם ממתיקים מלאכותיים, כולם. גם אוכל מעובד בגלל הכימיקלים.
    כדאי לנסות להמנע ולראות אם זה עובד.
    היום, מזה חמש שנים אני חופשיה מכאבים ונמנעת לחלוטין מהרבה מאכלים ותוספים.
    אני לא הסוכנת שלו וממליצה מאוד על הספר שלו שנכתב באנגלית ונמכר באמזון.
    אני רק הפציינטית שביקרה בקליניקה שלו לפני חמש שנים, אחרי ששמעתי תכנית שלו ברדיו תוך כדי נהיגה. מאז לא ראיתי אותו אף על פי שאני מתגוררת באותה העיר. אצלי נרשמה הצלחה.
    מקווה שזה יעזור לסובלי המיגרנות.
    חוה סלומון.

השאר תגובה